God Jul & Gott Nytt År. Få stöd för Arbetsmiljöutbildning, upp till 70%

God Jul & Gott Nytt År
I årets sista nyhetsbrev vill vi på Kompetensutveckla passa på att önska er alla en fantastisk och underbar jul och ett riktigt gott nytt år och vi hoppas att 2021 ska bli ett år där vi äntligen ska kunna få träffas igen.

Stöd för arbetsmiljöutbildning
Vi vet att många företag ligger efter med sitt arbetsmiljöarbete och därför vill vi passa på att slå ett slag för det stöd som Svenskt Näringsliv, LO och PTK tillsammans har tagit fram och som ska gå till arbetsmiljöutbildningar. För att kvalificera sig för stödet, som kan uppgå till 70% av utbildningskostnaden, så ska utbildningen anordnas av en godkänd utbildningsanordnare, vilket Kompetensutveckla naturligtvis är.

Alla företag och organisationer inom den privata sektorn med kollektivavtal inom Svenskt Näringsliv, LO och PTK, och som tecknat Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, kan söka stöd för sina arbetsmiljöutbildningar. Chefer kan beviljas stöd för grund- och vidareutbildning medans skyddsombud enbart kan beviljas stöd för vidareutbildningar.

Det går att söka stöd för våra fysiska arbetsmiljöutbildningar, vår lärarledda onlineutbildningar via Zoom samt våra videoutbildningar. Välj den utbildningsform som passar er bäst. Förra gången parterna gjorde en liknande gemensam satsning så tog pengarna, 75 miljoner, slut ganska fort, så passa på att boka in en utbildning så tidigt som möjligt. Vi har flertalet kursstarter varje vecka och möjlighet att ordna företagsanpassade utbildningar IRL och via Zoom utefter era behov.

Tillväxtverket tillåter också att kompetensutveckling sker under den tid som medarbetare är korttidspermitterade, det innebär att det nog aldrig tidigare har varit så fördelaktigt att kompetensutveckla sina medarbetare som just nu. Så passa på att boka in en utbildning till efter årsskiftet redan idag.

Våra Kurser finner du här

184 miljarder
Så mycket kostade den psykiska ohälsan samhället 2012 och den kostnaden har ökat sedan dess. Kostnaden för företagen är ännu högre och det som är dyrast är sjuknärvaron. Att man går till arbetet men inte mår bra. Ett bra arbetsmiljöarbete där man arbetar med de mjuka värdena kan minska företagets kostnader dramatiskt. Det finns undersökningar som pekar på att satsa på dessa, de mjuka värdena, kan ge en ROI på 700%. På våra BAM- utbildningar så går vi naturligtvis igenom den psykosociala arbetsmiljön men känner ni att ni vill ha fördjupade kunskaper så kan vi rekommendera vår nya utbildning, OSA Online – lärarledd webbutbildning som anordnas via Zoom.

Dela Innehållet