eARBETE PÅ VÄG - WEBBUTBILDNING
1.1, 1.2, och 1.3 - Webbutbildning (1 dag)
Om eArbete på Väg - Webbutbildning (APV)
Arbete på väg följer Trafikverkets riktlinjer om kompetenskrav och utbildningen som matchar både de gamla och nya kraven. Det som skiljer de nya kraven från de befintliga, är definierade i sju olika steg, i stället för fem nivåer. Det innebär bland annat att utbildningarna blir mer anpassade till de arbetsuppgifter som ska bli utförda. Våra utbildningar följer Trafikverkets riktlinjer och krav, enligt TDOK 2012:86 version 5 och TDOK 2018:0371 version 2. Intyget bekräftar att du har tillgodogjort dig rätt kunskaper.
Här kan du se vad våra tidigare deltagare tyckte om utbildningen Arbete på Väg (nivå 1 & 2).
Syftet med utbildningen eArbete på Väg
- Deltagaren ska förstå vad det egna beteendet betyder för säkerheten.
- Deltagaren ska kunna utrusta och utmärka sitt eget fordon samt ha kunskap om var och hur fordonet ska vara placerad för att uppnå optimal säkerhet och bästa tänkbara arbetsmiljö.
- Personen som deltar på utbildningen ska också kunna identifiera risker och hitta lösningar för att skapa en säker arbetsplats.
Utbildningen eArbete på Väg fokuserar främst på följande punkter:
- Allmänt om vägarbeten
- V3 principen, Varna, Vägleda, Värna
- Vägmärken tillåtna på fordon samt krav på storlekar
- Skyddsanordningar tillåtna på fordon, dess funktion och handhavande
- Lyktor på fordon
- Arbete från arbetsplattform
- Grundläggande bestämmelser i Arbetsmiljölagen och föreskrifter
- Riskanalys
- Trafikverkets exempelsamling APV
- Regler för förare av väghållningsfordon
- Fordons placering på väg
- Förare av fordon med skyddsfunktion på motorvägar
- Möjligheter och skyldigheter vid framförande av fordon för vägarbete
- Arbetsmetoder
- Eget behov av anpassning efter de arbetsuppgifter som ska utföras.
- Samt lagar och regler för vakts agerande samt säkerhet på väg
Målgrupp
Chefer, arbetsledare, skyddsombud och arbetare som i sin yrkesroll har behov av kunskap om vägarbeten på allmänna vägar, oavsett om det gäller byggande, underhåll eller drift. Säkerställ att ni har rätt kompetens som ställs av beställare och lagstiftning genom att gå eArbete på Väg.
Förkunskapskrav
Inga förkunskaper krävs.
Ort
Utbildningen är en streamad digital distansutbildning som kan genomföras på valfri ort när det passar kursdeltagaren. Dessutom har deltagaren efter bokningen 180 dagar på sig att genomföra utbildningen.
Utbildningens längd
Utbildningen tar 1 dag.
Kursintyg
Kursintyget för utbildningen eArbete på Väg skickar vi ut direkt efter genomförd godkänd utbildning.
Boka
Klicka på knappen boka och fyll i formuläret, använd chatten eller kontakta oss så hjälper vi er.
Om du istället är intresserad i att gå den här kursen på engelska hittar du den här. Klicka här om du istället vill gå eArbete på Väg som fysisk utbildning.
Här hittar ni våra Bokningsvillkor
Nytt Pris!!! 495 SEK exklusive moms/pers.
Pris 2 495 SEK exklusive moms/pers.
Arbete På Väg - APV, Trafikverkets kravutbildningar för arbete på väg
Trafikverket är en viktig institution i Sverige och spelar en avgörande roll när det gäller att säkerställa en effektiv och trygg trafikmiljö. Som väghållare är deras huvudsakliga ansvar att förvalta, utveckla och underhålla det svenska vägnätet. En central del av deras arbete är att säkerställa att vägarna är säkra för alla trafikanter och för att uppnå detta mål så har Trafikverket olika kravutbildningar som de som arbetar på och vid Trafikverkets vägar måste gå.
Väghållare
Som väghållare har Trafikverket ett omfattande ansvar. Detta innefattar bland annat att de ansvarar för planering och utveckling. Trafikverket är Sveriges största väghållare och arbetar därför aktivt med att planera och utveckla det svenska vägnätet för att säkerställa att det möter de växande behoven hos både trafikanter och samhället i stort. I deras uppdrag ingår allt från att bygga nya vägar till att uppgradera och underhålla befintliga infrastrukturer.
Arbete På Väg distans
En betydelsefull del av Trafikverkets arbete är att se till att vägarna hålls i gott skick för trafikanterna. Detta innefattar regelbunden reparation, asfaltering, snöröjning och skötsel av grönområden längs vägarna. Trafikverket har det yttersta ansvaret för att säkerställa säkerheten på vägarna. Detta innebär att identifiera risker, implementera säkerhetsåtgärder och utbilda personal för att hantera nödsituationer. Vid vägarbeten så är risken stor för arbetstagarna och därför så ställer Trafikverket i rollen som byggherre höga krav på de entreprenörer som ska arbeta i deras projekt.
Det finns flera säkerhetsutbildningar för de som arbetar på väg. Vi erbjuder Arbete På Väg fysiska utbildning och Arbete På Väg distansutbildning.