fbpx
Fallskydd

eFALLSKYDD TEORI - WEBBUTBILDNING

(1/2 dag)

Fallolyckor utgör en av de vanligaste arbetsplatsolyckorna. För att minimera risken och följa lagstiftningen krävs utbildning i fallskydd. Vår digitala distansutbildning erbjuder grundläggande kunskaper och praktiska färdigheter för alla som arbetar på höjd. Utbildningen, som följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter och EU-direktivet, täcker en mängd ämnen, inklusive användning av fallskyddsutrustning och lagkrav.

Om fallskyddsutbildningen

Fallolyckor är en alltför vanlig händelse på svenska arbetsplatser, med en uppskattning på en tredjedel av alla olyckor, och är särskilt vanliga på byggarbetsplatser. Dessvärre är det också en ledande orsak till dödsfall på arbetsplatserna.

Enligt arbetsmiljölagstiftningen måste alla som arbetar inom bygg- och anläggningssektorn och befinner sig två meter över marken eller högre, och där det finns en risk för fall, genomgå fallskyddsutbildning. Denna utbildning är omfattande och behandlar olika aspekter av fallskydd.

Dessutom är utbildningen helt i linje med Arbetsmiljöverkets föreskrifter och EU-direktivet för att säkerställa att alla deltagare har den nödvändiga kunskapen och färdigheterna för att arbeta säkert på höjd.

Syftet med utbildningen Fallskydd Teori

Målet med utbildningen är att ge deltagarna grundläggande principer och kunskap om nödvändig utrustning för olika höjdarbeten. Den vänder sig till alla som arbetar på hög höjd, såsom tak, ställningar eller i liftar, och är också lämplig för chefer, arbetsledare och skyddsombud som behöver kunskap om fallskydd.

Utbildningen Fallskydd Teori behandlar framförallt följande punkter:

 • Hur fallskydd räddar liv
 • Användning av utrustning för fallskydd
 • När en olycka inträffar
 • Riskbedömning
 • Lagar, föreskrifter och förordningar som gäller
 • Fallskyddssystem
 • Förankring
 • Skötsel
 • Kontroll
 • Daglig tillsyn
 • Arbetsgivarens samt arbetstagarens skyldigheter

Målgrupp

Alla som arbetar på höjd över 2 meter.

Förkunskapskrav

Denna utbildning har inga förkunskaps krav.

Ort

Utbildningen är en streamad digital distansutbildning som kan genomföras på valfri ort när det passar kursdeltagaren. Dessutom har deltagaren efter genomförd utbildning tillgång till utbildningen i 180 dagar.

Utbildningens längd

4 - 6 timmar beroende på tidigare utbildning, datavana samt arbetslivserfarenhet.

ID06

Det finns möjlighet att få kursen registrerad i ID06 kompetensdatabas.

I priset för Fallskydd Teori ingår

Kursintyget som kan skrivas ut direkt efter genomförd och godkänd utbildning.

Boka Fallskydd Teori

Klicka på knappen boka och fyll i formuläret, använd chatten eller kontakta oss så hjälper vi er att komma igång med utbildningen i fallskydd teori redan idag.

Bokningsvillkor

Ytterligare, om du istället är intresserad av att gå den här kursen på engelska hittar du den här.

Pris just nu 495 SEK exklusive moms/pers.

Ordinarie 2 495 SEK exklusive moms/pers.

 

ID06
Dela Innehållet