fbpx
Play Video

BAM - BÄTTRE ARBETSMILJÖ

(3 dagar)

Om BAM - Bättre Arbetsmiljö

BAM - Bättre arbetsmiljö är Sveriges största vuxenutbildning och därmed den populäraste arbetsmiljöutbildningen och ger grundläggande arbetsmiljökunskap. Utbildningen är framtagen av LOSvenskt Näringsliv och PTK. Utbildningen ger ett helhetsperspektiv på arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete samt speglar parternas gemensamma syn på vad som är en grundläggande arbetsmiljökunskap. BAM - Bättre Arbetsmiljö är den utbildning som Arbetsmiljöverket brukar rekommendera att personer med arbetsmiljöansvar går. BAM - Bättre Arbetsmiljö är en perfekt arbetsmiljöutbildning för dig som verkar som chef, arbetsledare eller skyddsombud. Inga förkunskaper krävs och naturligtvis så är våra handledare certifierade BAM- utbildare.

Här kan du se vad våra tidigare deltagare tyckte om utbildningen BAM - Bättre Arbetsmiljö.

Syftet med BAM - Bättre Arbetsmiljö

Deltagaren skall få grundläggande arbetsmiljökunskaper och en god förståelse för hur samverkan mellan arbetsgivare, skyddsombud samt övriga anställda i arbetsmiljöfrågor bör fungera. Vi kommer under utbildningen också att jobba med olika fall för att säkerställa att vi skapar ett samband mellan teori samt praktik.

Utbildningen behandlar framförallt följande punkter:

  • Risker i arbetsmiljön, såsom fysiska, psykiska och sociala.
  • Metoder för att bedriva ett arbetsmiljöarbete.
  • Grunderna i arbetsmiljölagstiftningen, arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen.
  • Roller och ansvar.
  • SAM - Systematiskt Arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1).
  • OSA - Organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4).

Efter utbildningen deltagarna känna till hur man skall:

  • Kunna samverka i arbetsmiljöfrågor.
  • Kunna undersöka risker och medverka till att genomföra förebyggande insatser.
  • Man även kan följa samt överblicka sambandet mellan en bra arbetsmiljö och verksamhetens utveckling.
  • Samt självständigt söka vidare information och kunna omsätta den i det dagliga arbetsmiljöarbetet.

Målgrupp för BAM - Bättre Arbetsmiljö

Chefer, arbetsledare, skyddsombud och arbetare som i sin yrkesroll har behov av kunskap om hur arbetsmiljöfrågor skall hanteras. Arbetsmiljö är något som alla i en organisation behöver ha kunskap om.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs för denna utbildning.

Ort

Utbildningen ges på följande orter: Jönköping, Linköping, Sveg, Umeå, Luleå, Stockholm, Göteborg, Växjö, Norrköping, Örnsköldsvik, Uppsala, Kalmar, Borlänge, Karlstad, Falun, Malmö, Piteå, Örebro, Helsingborg, Linköping, Gävle, Söderhamn, Kiruna, Västerås, Sundsvall, Skellefteå, Visby och Östersund.

Utbildningens längd

3 dagar. Vi erbjuder också BAM- utbildningen med kurslängden 2 dagar samt 5 dagar.

Uppdaterat innehåll

Vår utbildningen tar hänsyn till den nya regelstrukturen som Arbetsmiljöverket tagit fram. Dessa träder i kraft 1 januari 2025.

I priset ingår

Utöver kursmaterial ingår förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika samt kursintyg efter genomförd utbildning.

Företagsanpassad

Denna utbildning går att anpassa efter er organisations behov. Ni kan då vara upp till 20 personer samt är ni fler än 5 deltagare brukar detta vara ett billigare alternativ. Vi kommer då till er arbetsplats eller en konferenslokal som ni ordnar och kan då hålla utbildningen varsomhelst i Sverige. Kontakta oss för en offert.

ID06

Vår BAM- utbildning är godkänd av ID06. Det innebär att det finns möjlighet att registrera denna utbildning som en kompetens i ID06- systemet.

Certifierade handledare

Givetvis är alla våra handledare certifierade av Prevent. Detta för att säkerställa en hög kvalité på vår grundutbildning i arbetsmiljö.

Boka BAM - Bättre Arbetsmiljö

Här kan du boka utbildningen själv men du kan också skriva till oss i chatten så hjälper vi dig. Du kan också kontakta oss via mejl eller telefon.

Bokningsvillkor

Vill du gå denna utbildning Lärarledd Online via ZOOM?. Ett bra alternativ som ger mer möjligheter till diskussioner och frågor.

Pris  9 500 SEK exklusive moms/ pers.


Här hittar ni våra utbildningsstarter

Ni kan använda sökfunktionen, filtren eller en kombination för att hitta ert nästa utbildningstillfälle.

Tveka inte att kontakta oss på 010-206 76 20 eller info@kompetensutveckla.se om ni inte hittar det ni söker, känner er osäkra eller behöver någon annan hjälp.

Våra utbildare är certifierade av Prevent.

ID06
Dela Innehållet