fbpx
Sam

SAM - SYSTEMATISKT ARBETSMILJÖARBETE

(1 dag)

Stöd för utbildning i föreskrifterna om Systematiskt Arbetsmiljöarbete - SAM

Vi är godkända utbildare åt AFA Försäkring. Dessutom om ni har kollektivavtal och uppfyller kraven så har ni möjlighet att få upp till 90% av utbildningskostnaden subventionerad. Ansökan görs till AFA Försäkring.

Om SAM - Systematiskt Arbetsmiljöarbete

Det här är en grundutbildning i föreskriften om systematiskt arbetsmiljöarbete. Utbildningen ska ge deltagaren kunskaper om de regler som styr det systematiska arbetsmiljöarbetet och skapa en förståelse för vad lagen kräver samt vem som ska göra vad. Vi går igenom föreskriften SAM - systematiskt arbetsmiljöarbete och de minimumkrav som ställs på ett ledningssystem för arbetsmiljöarbetet samt grunderna för att få till ett väl fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete på er arbetsplats.

Här kan du se vad våra tidigare deltagare tycker om utbildningen.

Syftet med utbildning i SAM

Deltagaren ska få grundläggande kunskaper om hur det systematiska arbetsmiljöarbetet kan implementeras i verksamheten och få en god förståelse för hur samverkan mellan arbetsgivare, skyddsombud och övriga anställda i arbetsmiljöfrågor bör fungera.

Utbildningen behandlar framförallt följande punkter:

  • Fysisk, psykisk och social arbetsmiljö.
  • Arbetsmiljölagen samt arbetsmiljöförordningen.
  • De krav och föreskrifter som reglerar det systematiska arbetsmiljöarbetet med en fördjupning i föreskriften SAM - systematiskt arbetsmiljöarbete.
  • De olika rollerna och rollernas ansvar samt hur samverkan kan fungera i en organisation.
  • Sambandet mellan en bra arbetsmiljö, det systematiska arbetsmiljöarbetet och utvecklingen av organisationen.
  • Hur deltagaren skall kunna söka vidare information samt kunna omsätta den i sitt dagliga arbetsmiljöarbetet.

Målgrupp

Chefer, arbetsledare, skyddsombud och arbetare som i sin yrkesroll har behov av kunskap om hur föreskriften SAM - systematiskt arbetsmiljöarbete i hur man tolkar och hanterar arbetsmiljöfrågor i organisationen. Ytterligare finns det även andra som i sitt yrke behöver ha kunskap om det systematiska arbetsmiljöarbetet, som t.ex. HR- personal, KMA med mera.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs för denna utbildning.

Ort

Utbildningen äger rum på olika orter runtom i landet, inklusive: Jönköping, Linköping, Sveg, Umeå, Luleå, Stockholm, Göteborg, Växjö, Norrköping, Örnsköldsvik, Uppsala, Kalmar, Borlänge, Karlstad, Falun, Malmö, Piteå, Örebro, Helsingborg, Linköping, Gävle, Söderhamn, Kiruna, Västerås, Sundsvall, Skellefteå, Visby och Östersund.

Utbildningens längd

1 dag

I priset ingår

Kursmaterial, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika samt kursintyg efter genomförd utbildning.

Boka

Klicka på knappen boka och fyll i formuläret, använd chatten eller kontakta oss så hjälper vi er.

Bokningsvillkor gäller.

Pris 4 800 SEK exklusive moms/ pers.

 

Dela Innehållet