fbpx
Play Video

eINSTRUCTED PERSON ACCORDING TO THE ELECTRICAL SAFETY INSTRUCTIONS - WEB COURSE

(1/2 day)

Vi är godkända utbildare åt AFA Försäkring

Om ni har kollektivavtal och uppfyller kraven så har ni möjlighet att få upp till 70% av kostnaden subventionerad via ett samarbete mellan LO, PTK och Svenskt Näringsliv. Ansökan om stöd görs till AFA Försäkring. Mer information finns här.

Om Instructed Person - Webcourse

Kursen vänder sig till den som är icke el-fackkunnig och som ska utföra arbeten där det finns elektrisk fara. För att vistas i dessa miljöer krävs det en medvetenhet och kunskap om de risker som finns och som kan uppstå och kursen ska ge de grundläggande kunskaper som krävs för att arbete ska kunna utföras på ett säkert sätt. Kursen ges på engelska. Vill du istället gå instruerad person på engelska, klicka här.

Syftet med utbildningen Instructed person

Alla deltagare ska efter utbildningen kunna utföra icke elektriska arbeten i miljöer där det finns elektriska riskkällor. Exempel på sådan arbeten är byggnadsarbeten, markarbeten, målningsarbeten, rivningsarbeten, gräsklippning, rengöringsarbeten, fastighetsskötsel m.m.

Kursen Instructed Person syftar också till att deltagarna ska ha en tydligare förståelse över föreskrifterna om säkert elarbete så att de ska kunna arbeta på ett säkert sätt i miljöer där elektriska risker kan uppstå och förbygga el-olycksfall.

Utbildningen Instructed Person behandlar framförallt följande punkter:

  • Riskhantering
  • Elfaran
  • Säker kommunikation
  • Planering och utförande av arbete

Målgrupp Instructed Person

Instructed person vänder sig till arbetare som inte är el-fackkunniga och ska arbeta med icke-elektriska arbeten där de kan uppstå elektriska faror. Exempel på sådan arbeten är byggnadsarbeten, markarbeten, målningsarbeten, rivningsarbeten, gräsklippning, rengöringsarbeten, fastighetsskötsel m.m.

Kursen är också lämplig för chefer, arbetsledare och skyddsombud som behöver ha vissa grundläggande kunskaper om riskerna när man arbetar i elektriska miljöer.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs för att ta del av utbildningen Instruerad Person på engelska.

Ort

Utbildningen är en streamad digital distansutbildning som kan genomföras på valfri ort när det passar kursdeltagaren. Efter bokning har deltagare 180 dagar på sig att genomföra utbildningen.

Utbildningens längd

4 timmar

I priset för Instruerad Person på engelska ingår

Kursintyg som kan skrivas ut direkt efter genomförd utbildning.

Boka en utbildning för instruerad person på engelska

Klicka på knappen boka och fyll i formuläret, använd chatten eller kontakta oss så hjälper vi dig. Vill du istället gå instruerad person på engelska, klicka här.

Bokningsvillkor

Pris 2 595 SEK exklusive moms/ pers.

Dela Innehållet