BAS P/U

Byggarbetsmiljösamordnare (1 dag)

Vi är godkända utbildare åt AFA Försäkring.

Om ni har kollektivavtal och uppfyller kraven så har ni möjlighet att få upp till 70% av kostnaden subventionerad.

 

Utbildningen för byggarbetsmiljösamordnare vänder sig till de som ska verka som BAS P eller BAS U. Endagarsutbildningen är för dig som redan har erfarenhet av att planera och leda projekt och redan har goda kunskaper i arbetsmiljö. Lämpliga förkunskaper är utbildningen BAM - Bättre Arbetsmiljö eller motsvarande. Saknar du, eller har bristfälliga kunskaper inom arbetsmiljöområdet så rekommenderar vi istället vår tvådagarsutbildning för BAS P och BAS U

Här kan du se vad våra tidigare deltagare tyckte om utbildningen BAS P/U - Byggarbetsmiljösamordnare planering, projektering/ utförande.

Om BAS P/U
Vid varje bygg- och anläggningsarbete ska det finnas en byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering (BAS P) och en för utförande (BAS U) som ska utses av byggherren. Den som utses ska kunna styrka utbildning och erfarenhet för att inneha rollen. Denna kurs går igenom det ansvar och arbetsuppgifter som åläggs beställaren  (byggherren), BAS P och BAS U.

Syftet med utbildningen är att:
Deltagaren skall få kunskap om arbetsmiljöansvaret och hur arbetsmiljöfrågor ska beaktas från planering och projektering till utförande samt att deltagaren efter utbildning skall ha de kunskaper som krävs för att kunna fungera som byggarbetsmiljösamordnare.

Utbildning för byggarbetsmiljösamordnare behandlar framförallt följande punkter:

Byggarbetsplatsens utformning.

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om byggnads- och anläggningsarbete.

Arbetsmiljöansvar och straffansvar.

Arbetsgivar- och arbetstagaransvar.

Byggherre- och projekteringsansvar.

Ansvar för BAS P och BAS U.

Samt upprättande av arbetsmiljöplan och förhandsanmälan.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som skall arbeta som BAS P eller BAS U samt alla som i sin yrkesroll har behov av kunskap om hur byggarbetsmiljösamordningen på en arbetsplats skall se ut såsom chefer, arbetsledare, skyddsombud, byggherrar, beställare mfl.

Förkunskapskrav
BAM - Utbildning eller motsvarande

Ort
Utbildningen ges på följande orter: Jönköping, Linköping, Sveg, Umeå, Luleå, Stockholm, Göteborg, Växjö, Norrköping, Örnsköldsvik, Uppsala, Kalmar, Borlänge, Karlstad, Falun, Malmö, Piteå, Örebro, Helsingborg, Linköping, Gävle, Söderhamn, Kiruna, Västerås, Sundsvall, Skellefteå, Visby och Östersund.

Utbildningens längd
1 dag.

I priset ingår
Kursmaterial, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika samt kursintyg efter genomförd utbildning.

Boka
Klicka på knappen boka och fyll i formuläret, använd chatten eller kontakta oss så hjälper vi er.

Vill du gå denna utbildning Lärarledd online via Webben. Ett bra alternativ som ger möjlighet till diskussion och frågor. 

Pris 5 900 SEK exklusive moms/pers.

 

Dela Innehållet