fbpx

BAS P/U - BYGGARBETSMILJÖSAMORDNARE

(1 dag)

Om utbildningen BAS P/U - Byggarbetsmiljösamordnare

Utbildningen för byggarbetsmiljösamordnare planering och projektering samt utförande vänder sig till de som ska verka som BAS P eller BAS U. Endagarsutbildningen är för dig som redan har erfarenhet av att planera och leda projekt och redan har goda kunskaper i arbetsmiljö. Lämpliga förkunskaper är utbildningen BAM - Bättre Arbetsmiljö eller motsvarande. Saknar du, eller har bristfälliga kunskaper inom arbetsmiljöområdet rekommenderar vi istället vår tvådagarsutbildning för BAS P och BAS U

Här kan du dessutom se vad våra tidigare deltagare tyckt om utbildningen BAS P/U - Byggarbetsmiljösamordnare.

Om BAS P/U

Byggherren utser inför varje bygg- och anläggningsarbete en byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering (BAS P) och en för utförande (BAS U). Den som blivit utsedd ska kunna styrka utbildning och erfarenhet för att inneha rollen. Denna kurs går igenom det ansvar och arbetsuppgifter som åläggs beställaren (byggherren), BAS P och BAS U. BAS P och BAS u har flertalet viktiga arbetsuppgifter som t.ex. att anmäla byggarbetsplatser, samordna arbetsmiljöarbetet, ta fram Arbetsmiljöplan m.m.

Syftet med utbildningen

Deltagaren skall få kunskap om arbetsmiljöansvaret och hur arbetsmiljöfrågor ska bli hanterade exempelvis från planering och projektering till utförande samt att deltagaren efter utbildning skall ha de kunskaper som krävs för att kunna fungera som byggarbetsmiljösamordnare.

Utbildning för byggarbetsmiljösamordnare behandlar framförallt följande punkter:

  • Byggarbetsplatsens utformning.
  • Arbetsmiljöverkets föreskrifter om byggnads- och anläggningsarbete.
  • Arbetsmiljöansvar samt straffansvar.
  • Arbetsgivar- och arbetstagaransvar.
  • Byggherre- och projekteringsansvar.
  • Ansvar för BAS P och BAS U.
  • Upprättande av arbetsmiljöplan samt förhandsanmälan.

Uppdaterat Innehåll i vår basutbildning

Utöver tidigare material så har utbildningen har blivit anpassad till de nya reglerna som träder i kraft den 1 januari 2025 för byggnads- och anläggningsarbete.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som skall arbeta som BAS P eller BAS U och som behöver utbildning för byggarbetsmiljösamordnare samtidigt till alla som i sin yrkesroll har behov av kunskap om hur byggarbetsmiljösamordningen på en arbetsplats skall se ut såsom chefer, arbetsledare, skyddsombud, byggherrar, beställare mfl.

Förkunskapskrav

BAM - Utbildning eller motsvarande är rekommenderat.

Ort

Utbildningen ges på följande orter: Jönköping, Linköping, Sveg, Umeå, Luleå, Stockholm, Göteborg, Växjö, Norrköping, Örnsköldsvik, Uppsala, Kalmar, Borlänge, Karlstad, Falun, Malmö, Piteå, Örebro, Helsingborg, Linköping, Gävle, Söderhamn, Kiruna, Västerås, Sundsvall, Skellefteå, Visby samt Östersund.

Utbildningens längd

Denna utbildning pågår under 1 dag.

Uppdaterat innehåll

Våra utbildningar är uppdaterade efter den nya regelstrukturen som Arbetsmiljöverket tagit fram. Dessa börjar gälla 1 januari 2025.

I priset ingår

Utöver Kursmaterialet så ingår förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika samt kursintyg efter genomförd utbildning.

ID06

Vår BAS- utbildning är godkänd av ID06, en standard för identitets- och tillträdeskontroll som används i byggbranschen vars syfte bland annat är att säkerställa att de som är på byggarbetsplatsen har rätt kompetens.

Är ni i behov av utbildning för byggarbetsmiljösamordnare

Det finns dessutom flera sätt att boka. Klicka på knappen boka och hitta ett tillfälle som passar er, använd chatten eller kontakta oss så hjälper vi er.

Mer om vilka Bokningsvillkor som gäller.

Dessutomer erbjuder vi även denna utbildning som Lärarledd Onlineutbildning via ZOOM.

Pris  6 100 SEK exklusive moms/ pers.

 


Här hittar ni våra utbildningsstarter

Ni kan använda sökfunktionen, filtren eller en kombination för att hitta ert nästa utbildningstillfälle.

Tveka inte att kontakta oss på 010-206 76 20 eller info@kompetensutveckla.se om ni inte hittar det ni söker, känner er osäkra eller behöver någon annan hjälp.

kompetensutveckla id06
Dela Innehållet