BAS P/U

Byggarbetsmiljösamordnare planering, projektering/ utförande, 1 dag

Utbildningen för dig som ska verka som BAS P eller BAS U. Endagarsutbildningen vänder sig till dig som har erfarenhet av att planera och leda projekt och redan har goda kunskaper i arbetsmiljöfrågor. Lämpliga förkunskaper är utbildningen BAM - Bättre Arbetsmiljö eller motsvarande.

Här kan du se vad våra tidigare deltagare tyckte om utbildningen BAS P/U - Byggarbetsmiljösamordnare planering, projektering/ utförande.

Om BAS P/U

Vid varje bygg- och anläggningsarbete ska det finnas en byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering (BAS-P) och en för utförande (BAS-U) som ska utses av byggherren. Den som utses ska kunna styrka utbildning och erfarenhet för att inneha rollen. Denna kurs går igenom det ansvar som åläggs beställare, byggherre BAS-P och BAS-U.

Syftet med utbildningen är att:

Deltagaren skall få kunskap om arbetsmiljöansvaret och hur arbetsmiljöfrågor ska beaktas från planering och projektering till utförande samt att deltagaren efter utbildning skall ha de kunskaper som krävs för att kunna fungera som byggarbetsmiljösamordnare.

Utbildningen behandlar framförallt följande punkter:

• Byggarbetsplatsens utformning.

• Arbetsmiljöverkets föreskrifter om byggande.

• Arbetsmiljöansvar och straffansvar.

• Arbetsgivar- och arbetstagaransvar.

• Byggherre- och projekteringsansvar.

• Ansvar för BAS P och BAS U

• Upprättande av arbetsmiljöplan och förhandsanmälan.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som skall arbeta som byggarbetsmiljösamordnare samt alla som i sin yrkesroll har behov av kunskap om hur byggarbetsmiljösamordningen på en arbetsplats skall se ut såsom chefer, arbetsledare, skyddsombud, byggherrar, beställare mfl.

Ort

Utbildningen ges på följande orter: Jönköping, Linköping, Umeå, Luleå, Stockholm, Göteborg, Norrköping, Örnsköldsvik, Uppsala, Kalmar, Karlstad, Falun, Malmö, Örebro, Helsingborg, Gävle, Västerås, Sundsvall, Skellefteå, Visby och Östersund.

Utbildningens längd

1 dag.

I priset ingår

Kursmaterial, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika samt kursintyg efter genomförd utbildning.

Boka

Fyll i formuläret nedan, använd chatten eller kontakta oss så hjälper vi er. Här hittar ni alla våra lärarledda utbildningar.

Pris 5 900 SEK exklusive moms/pers.


 

Boka kurs här

Dela Innehållet