fbpx
SAM webbutbildning

eSAM – WEBBUTBILDNING

Utbildning i föreskriften Systematiskt Arbetsmiljöarbete (1 dag)

Vi är godkända utbildare åt AFA Försäkring

Om ni har kollektivavtal och uppfyller kraven så har ni möjlighet att få upp till 90% av kostnaden subventionerad via en satsning som LO, PTK och Svenskt Näringsliv står bakom. Ansökan om stöd görs till AFA Försäkring. Mer information finns här.

Om eSAM Webbutbildning

Utbildningen ska ge deltagaren kunskaper om föreskriften Systematiskt Arbetsmiljöarbete, SAM (AFS 2001:1) och skapa en förståelse för vad som krävs för att bedriva ett fungerande SAM. eSAM - Webbutbildning ges som en videokurs och under utbildningen så går vi igenom föreskriften Systematiskt arbetsmiljöarbete och de minimikrav som ställs på ett ledningssystem för arbetsmiljöarbetet och grunderna för att få till ett väl fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete. Vi kommer under utbildningen också att presentera en hel del material som ni kan ha nytta av i ert arbetsmiljöarbete. Detta material finns att ladda ner på vår hemsida sedan efter utbildningen.

Syftet med SAM Webbutbildning

Deltagaren skall få grundläggande kunskaper i föreskriften om Systematiskt Arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1).

Utbildningen behandlar framförallt följande punkter:

  • De krav som reglerar det systematiska arbetsmiljöarbetet med en fördjupning i föreskriften SAM - systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Sambandet mellan en bra arbetsmiljö, det systematiska arbetsmiljöarbetet och utvecklingen av organisationen

Målgrupp

Kursen vänder sig till chefer, arbetsledare, skyddsombud och arbetare som i sin yrkesroll har behov av kunskap om hur föreskriften SAM - systematiskt arbetsmiljöarbete skall tolkas och hur arbetsmiljöfrågor skall hanteras i organisationen.

Förkunskapskrav SAM Webbutbildning

Inga förkunskaper krävs.

Ort

Utbildningen är en streamad digital distansutbildning som kan genomföras på valfri ort när det passar kursdeltagaren. Efter bokning har deltagare 180 dagar på sig att genomföra utbildningen.

Utbildningens längd

8 timmar.

Kursintyg systematiskt arbetsmiljöarbete webbutbildning

Du har 180 dagar på dig att slutföra eSAM webbutbildning från det att du via mail fått dina inloggningsuppgifterna. Under de 180 dagarna kan du logga in och göra om webbutbildningen så många gånger du vill. eSAM webbutbildning tar ca 4-6 timmar att genomföra beroende på tidigare utbildning, datavana och arbetslivserfarenhet. Efter godkänt test kan du direkt skriva ut ditt utbildningsbevis direkt.

Boka eSAM webbutbildning

Klicka på knappen boka och fyll i formuläret, använd chatten eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Bokningsvillkor

Vill du gå denna kurs som fysisk utbildning.

Pris 2 695 SEK exklusive moms/pers.