fbpx
EL Bättre arbetsmiljö

ELBAM - BÄTTRE ARBETSMILJÖ EL

(3 dagar)

Detta är en branschanpassad utbildning med varierande efterfrågan så därför har vi inga regelbundna kursstarter på de fysiska tillfällena men vi kan anordna denna utbildning över hela landet om ni är minst 4 deltagare. Är ni färre så skriv upp er på vår väntelista eller gå den lärarledd via ZOOM. Här hittar ni kursstarterna för dessa.

Vi är godkända utbildare åt AFA Försäkring

Om ni har kollektivavtal och uppfyller kraven så har ni möjlighet att få upp till 70% av kostnaden subventionerad.

Om ELBAM

ELBAM bygger på utbildningen BAM - Bättre Arbetsmiljö som är Sveriges största och populäraste arbetsmiljöutbildning men har ett fokus på elarbeten och elbranschen. ELBAM ger ett helhetsperspektiv på arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete och speglar parters gemensamma syn på vad som är en grundläggande kunskapsnivå gällande arbetsmiljö. ELBAM eller likvärdig utbildning ska enligt Installationsavtalet 2020 - 2023 ges till skyddsombud och ledamöter i skyddskommittéer. Arbetsmiljölagstiftningen ställer också krav på att chefer och arbetsledare har gedigna kunskaper om arbetet, riskerna i arbetet och åtgärder för att förebygga skador vilket innebär att denna utbildning också lämpar sig för dem.

Under utbildningen kommer deltagarna att lära sig om både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön samt hur man kan arbeta för att förbättra dessa. Inga förkunskaper krävs.

Syftet med utbildningen ELBAM

Deltagaren skall få grundläggande arbetsmiljökunskaper och en god förståelse för hur samverkan mellan arbetsgivare, skyddsombud och övriga anställda i arbetsmiljöfrågor bör fungera.

Utbildningen behandlar framförallt följande punkter:

  • SAM - Systematiskt Arbetsmiljöarbete.
  • OSA - Organisatorisk och social arbetsmiljö.
    Hur deltagarna skall kunna samverka i arbetsmiljöfrågor på arbetsplatsen.
  • Hur deltagaren ska kunna undersöka risker och medverka till att genomföra förebyggande insatser för att uppnå en bra arbetsmiljö.
  • Deltagaren ska även kunna följa och överblicka sambandet mellan en bra arbetsmiljö och verksamhetens utveckling.
  • Hur deltagaren ska kunna söka vidare information och kunna omsätta den i det dagliga arbetsmiljöarbetet.

Målgrupp för ELBAM

Utbildningen vänder sig till chefer, arbetsledare, skyddsombud och ledamöter i skyddskommittéer samt andra som i sin yrkesroll har behov av kunskap om hur arbetsmiljöfrågor inom elbranschen ska hanteras.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs för denna utbildning.

Ort

Utbildningen ges på följande orter: Jönköping, Linköping, Sveg, Umeå, Luleå, Stockholm, Göteborg, Växjö, Norrköping, Örnsköldsvik, Uppsala, Kalmar, Borlänge, Karlstad, Falun, Malmö, Piteå, Örebro, Helsingborg, Linköping, Gävle, Söderhamn, Kiruna, Västerås, Sundsvall, Skellefteå, Visby och Östersund.

Utbildningen är lärarledd de första två dagarna, den tredje dagen ges som distansutbildning (E-learning).

Utbildningens längd

3 dagar (2 dagar med handledare, 1 dag E-learning)

I priset ingår

Kursmaterial, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika samt kursintyg efter genomförd utbildning.

Boka

Klicka på knappen boka och fyll i formuläret, använd chatten eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Bokningsvillkor

Vill du gå denna utbildning Lärarledd online via Webben. Ett bra alternativ som ger dig möjlighet till diskussion och frågor.

Pris  9 795 SEK exklusive moms/ pers.

 

Våra utbildare är certifierade av Prevent.

Dela Innehållet